6 důvodů, proč koupit plastový sklep

kraus@zakra.cz Michal Kraus
03. 11. 2022
platový sklep moodifikovaný do bunkru

Pořád váháte, zda je plastový sklep to "pravé ořechové"? Nevíte, zda se investice vyplatí nebo zda nestojí za to zvolit alternativní řešení? Máme pro vás 6 důvodů, které vám pomohou se rozhodnout. Plastový sklep je moderní řešení úložných prostor, které vás nepřipraví o zahradu, ani nevyžaduje složité úpravy uvnitř domu.

Obsah článku

6x proč koupit plastový sklep

  • Nepotřebuje elektřinu k uchování teploty

  • Realizace je jednoduchá

  • Vydrží minimálně 25 let

  • Je výrazně levnější než alternativní řešení

  • Nepotřebujete projekt ani povolení

  • Nabízí hned několik způsobů využití 

Chci nezávaznou nabídkuMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Sklep do země chladí zdarma

Plastový sklep se umisťuje do země, dokážete si tak udržet skladovací teplotu takřka celý rok. Běžná lednice přitom chladí potraviny na teplotu v rozpětí 5 až 8 stupňů Celsia. U toho průměrná lednice spotřebuje mezi 100 až 200 kWh ročně. Při dnešních cenách se tedy bavíme o 900,- až 1 800,- ročně.

Plastový sklep na rozdíl od ledničky nepotřebuje elektřinu. Vaše účty tak jeho provoz nezatíží

Oproti tomu prefabrikovaný sklep si vezme přesně 0 kWh. V zimních měsících udržuje teplotu kolem 6 stupňů Celsia, během léta pak 7 a 9 stupni (v závislosti na hloubce uložení sklepa). Velkou výhodou je také objem sklepa. Například sklep Kellari 7 má objem jako 14 běžných ledniček.

Stavba sklepa je jednoduchá

Nečekejte nic složitého. Sklepy jsou typově přizpůsobeny různým terénům a vyhoví takřka všem. Realizace plastového sklepa je zhruba stejně náročná jako stavba domovní čistírny odpadních vod.

Stavba sklepu není nic složitého. Rádi vám uděláme plastový sklep na klíč

Prakticky jde jen o to vykopat jámu, připravit podloží, sklep osadit a je-li to nutné z konstrukčních důvodů nebo kvůli podzemní vodě, tak obetonovat. Je to práce na 2 až 3 dny. Pokud se bojíte realizace, rádi vám nabídneme stavbu na klíč, stačí se nám ozvat.

Bude u vás dlouho

Prefabrikované sklepy jsou vyrobeny z kvalitního polypropylenu a poctivě svařovány. Minimální životnost, kterou uvádí výrobce je 25 let. Nemusí se tak bát, že by vás opustil po 10 letech a vy museli znovu investovat, jako se to například stává u levných nádrží na dešťovou vodu.

Stojí půlku co betonový sklep

Svou konkurenci poráží plastový sklep nejvíce cenou. Zatímco betonový sklep s užitnou plochou 7 m2 pořídíte za zhruba 270 000,- , prefabrikovaný sklep o pracovní ploše 8,8 m2 může mít už za 190 000,-. Čím menší plochu sklepa potřebujete, tím bude cenový rozdíl větší.

Plastový sklep je bez byrokracie

Ve srovnání s jinými plastovými výrobky, které se dají umístit na zahradu (řeč je o domovních čistírnách, septicích nebo nádržích), nepotřebuje žádný souhlas úřadů ani projekt. Výrazně, tak ušetříte na byrokracii a sklep můžete mít de facto ihned. I tak, lze doporučit konzultaci s odborníkem a poradit se, kam a jak prefabrikovaný sklep umístit.

Sklep je multifunkční

Plastový sklep nabízí mnoho způsobů využití. Můžete mít malý plastový sklep jen na potraviny. Větší sklep na odkládání přebytečných věcí nebo zahradní techniku. Vedle toho se dá ze sklepa udělat bunkr pro nejhorší případy.

Plastový sklep je možné připravit i jako bunkr a vybavit ho železnými dveřmi se zámky

Pokud by vám nevyhovovala velikost nabízených sklepů, není problém propojit dva sklepy dohromady a získat tak více úložného prostoru.

Proč plastový sklep pořídit u nás?

  1. Poradíme vám, jaký sklep pořídit na váš pozemek, máme letité zkušenosti s umisťováním domovních čistíren, nádrží a sklepů na pozemek

  2. Připravíme vám nezávaznou cenovou nabídku, klidně na více sklepů a vy si můžete vybrat

  3. Nepřeplatíte ani korunu, máme stejné ceny jako výrobci

  4. Zajistíme veškerou administrativu spojenou s dopravou

  5. Rádi vám  sklep postavíme i na klíč

- 1000

Sleva 1 000 Kč na naše služby

Vyžádejte si konzultaci a získejte slevu 1 000 Kč.

Chci konzultaci zdarma