ČOV, septik i žumpa na klíč

kraus@zakra.cz Michal Kraus
14. 08. 2022
Domácí čistička odpadních vod na klíč od Zakra

Řešíte na svém pozemku odpadní vody? Sháníte domovní čistírnu odpadních vod (ČOV), septik nebo žumpu? Ideálně tak, aby vše proběhlo na klíč a neměli s tím žádné starosti? Pak jsme tu my. ČOV, septik i žumpu umíme na klíč.

Obsah článku

Realizace ČOV a septiku na klíč krok za krokem

Konzultace zdarma

Celá naše spolupráce začíná úvodní konzultací. Vyslechneme si, co vás trápí a navrhneme ideální řešení. V našem týmu máme zkušené vodohospodáře, kteří vám jsou schopni navrhnout řešení a seznámit se všemi plusy a mínusy. O konzultaci zdarma můžete požádat zde.

Konzultace zdarmaMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Projekt ČOV či septiku

Realizaci čističky, žumpy či septiku předchází projekt. Respektive projekt je nutný v situaci, kdy dochází k čištění odpadních vod a jde tedy o vodní dílo. To tedy platí pro domácí čistírnu odpadních vod a septik. Nová žumpa bývá typicky součástí projektu rodinného domu. Chcete-li vyměnit starou za novou, pak projekt žumpy a ani povolení není třeba.

Projektová dokumentace pro ČOV i septik je součástí naší nabídky na klíč. Nemusíte tak hledat projektanta a platit nic navíc.

ČOV, septik i žumpa na klíč

Povolení septiku a ČOV

Po vypracování projektu je dalším krokem v realizaci na klíč povolení. To vyřizujeme opět my. Máme za sebou stovky povolení, a to jak klasicky vodoprávním řízením, tak i ohlášením. Povolení ČOV a septiku bývá to nejdelší na celé realizaci na klíč, proto je dobré svěřit ho do rukou odborníků.

Stavět ČOV nebo septik bez povolení je sice ojedinělou praxí, nicméně je nutno říci, že jde o černou stavbu, kterou může úřad přikázat odstranit.

Objednání ČOV, septiku nebo žumpy

Typicky po zahájení řízení o povolení, kterému předchází získání vyjádření všech dotčených orgánů, objednáváme technologii. Běžně tu, kterou jste si vybrali a je již součástí projektové dokumentace.

U domovních čistíren odpadních vod doporučujeme výrobky společnosti ASIO a ABPlast, v případě septiku pak nejčastěji objednáváme výrobky Ekocis. S výběrem správného řešení vám rádi pomůžeme.

ČOV, septik i žumpa na klíč

Čas na stavbu

V momentě, kdy získáme povolení pro ČOV nebo septik (pro žumpu není třeba), pouštíme se do realizace. Nejprve přijedeme pozemek ohledat a zjistit místní podmínky. Na základě ohledání proběhne nacenění, které vám ukážeme společně se smlouvou o dílo.

Pak již nic nebrání tomu, abychom se pustili do práce.

Většina staveb je hotova maximálně do 3 dnů. Součástí realizace jsou výkopové práce, betonování, usazení a zapojení technologie.

Cena ČOV a septiku na klíč

Klasickým dotazem je cena. Bohužel nelze říci jednu částku, ale spíše orientační na základě našich zkušeností. Cena ČOV a septiku na klíč se pohybuje v rozpětí 150 až 250 tis. Cenu primárně ovlivňují místní podmínky, zda se například kope do skály nebo výskyt podzemní vody, kdy je nutné koupit dvouplášťovou technologii apod. U nás však platí, že cenu znáte vždy dopředu.

Monocomp po práci technika

Kde působíme se službou "Na klíč"

Plzeň a její okolí je naší baštou, kde děláme nejvíce realizací na klíč. Aktuálně však již stavíme a projektujeme po téměř celé České republice a můžete se na nás obrátit i pokud bydlíte v Ostravě či Olomouci. 

To mě zajímáMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Jak začít

Máte-li zájem o ČOV, septik nebo žumpu na klíč není nic jednoduššího než se s námi spojit. Využijte úvodní konzultace zdarma a zjistěte, proč si pro realizaci vybrat právě nás.

- 1000

Sleva 1 000 Kč na naše služby

Vyžádejte si konzultaci a získejte slevu 1 000 Kč.

Chci konzultaci zdarma