Jaká je cena nádrže na dešťovou vodu v roce 2024

kraus@zakra.cz Michal Kraus
10. 11. 2022
plochá nádrž na dešťovou vodu

Průměrná cena nádrže na dešťovou vodu za poslední měsíce a roky výrazně vzrostla. Má to na svědomí jednak pandemie Covidu-19, která zapříčinila omezené dodávky plastu, a pak také turbulentní ceny energií, které výrazně zdražily výrobu plastových i betonových nádrží. Kolik tedy dnes stojí nádrž na dešťovou vodu?

Obsah článku

Co je myšleno nádrží na dešťovou vodu

Pro účely tohoto článku máme na mysli podzemní plastové nádrže na dešťovou vodu, které se hodí k dotaci dešťovka a mají kvalitu, pro kterou se vám je nestydíme nabízet.

V tomto článku řešíme cenu podzemních nádrží na dešťovou vodu, jakou je třeba nádrž Profi 8

Nádrž na dešťovou vodu je plastový nádoba svařovaná nebo vyráběná pomocí tzv. rotomouldingu, kdy je odlita jako jeden kus. Jejím účelem je akumulace vody (tedy akumulační nádrž), kterou následně využijeme pro účely zálivky zahrady nebo splachování.

Jaká je cena nádrže na dešťovou vodu v roce 2023

Chci slevuMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Co ovlivňuje cenu nádrže na dešťovou vodu

Kvalita zpracování a materiál

Ceny nádrží na dešťovou vodu se na trhu velmi liší. Protože jde na první pohled de facto o komoditní druh zboží (tzn. podobná funkčnost a nízká rozlišitelnost), stala se hlavním diferenciátorem bohužel cena nádrže na dešťovou vodu.

Cena nádrží jde snižovat buď úsporami z rozsahu, tedy tak že velký výrobce vyrobí každou nádrž levněji, než menší výrobce, protože investoval do výrobních zdrojů a kapacit. Anebo bohužel kvalitou zpracování či použitým materiálem.

Právě na kvalitě zpracování a materiálu se v posledních letech značně šetří a neznalý klient, tak najde na internetu rozdíly v cenách i v řádu jednotek a desítek tisíc. Bohužel často platí, že co ušetříme na nádrži na dešťovou vodu, pak investujeme buď do stavby nebo opravy.

Cenu nádrže ovlivní zásadně její velikost

Pokud tedy upřeme svůj zrak jen na kvalitní nádrže, bude jedním z hlavních faktorů, jež ovlivní cenu právě velikost. Není třeba vysvětlovat, že malá nádrž s objemem 2m3 bude stát méně, než nádrž na 10m3 vody.

Typ nádrže z pohledu nosnosti je důležitým faktorem ceny

Na trhu s nádržemi obecně rozlišujeme 3 konstrukční typy.

Nádrže k obetonování jsou levné, ale...

Cena nádrží k obetonování je nižší, než u zbylých typů. Je totiž využito méně plastu, protože se počítá s obetonováním celé konstrukce nádrže. Pořizovací cena nádrže tak výrazně vzroste betonováním při realizaci.

Dvouplášťové nádrže

Na dvouplášťové nádrže, jak již název napovídá je využito více materiálu a budou tak dražší, než ty k obetonování. Skvěle ale poslouží v místech s podzemní vodou nebo jílovitým podložím.

Samonosné nádrže

V ideálních případech se nejčastěji instaluje samonosná nádrž. Jde o situace, kdy v lokalitě není ani výskyt podzemní ani jílu, zároveň není nádrž umístěna v blízkosti pojezdové cesty. Pokud se na pozemku nachází podzemní voda nebo jíl, je třeba je taktéž obetonovat.

Kvalitní nádrž na dešťovou vodu bude mít vyšší cenu, ale nemusíte se bát vad konstrukce

Nešetřete na úkor kvality

Naše doporučení je jasné. Raději si připlaťte 10 000,- a buďte bez obav, že vám nádrž praskne nebo se jinak deformuje, než zbytečně šetřit a pak kupovat nádrž novou. Pro pozorné čtenáře máme malý tip. Zkuste si porovnat nejlevnější nádrž a dražší nádrž, zaměřte se na váhu nádrží. Leckdy se liší o desítky kilogramů, což znamená jediné, šetřilo se na materiálu. Levnější nádrž, tak bude výrazně méně odolná a kvalitní.

Ceny nádrží na dešťovou vodu

Obchodní název

Cena bez DPH

Objem v m3

Typ nádrže

Profi 6

41 900,00 Kč

6

samonosná

Profi 8

51 900,00 Kč

8

samonosná

Profi 11

61 900,00 Kč

11

samonosná

Profi 17

91 900,00 Kč

17

samonosná

Planus 4

29 900,00 Kč

4

samonosná

Planus 6

36 900,00 Kč

6

samonosná

Planus 8

42 900,00 Kč

8

samonosná

Planus 10

48 900,00 Kč

10

samonosná

Aband

55 900,00 Kč

10

samonosná

ABPLAST 5000

24 750,00 Kč

5

samonosná

ABPLAST ABV 1

9 700,00 Kč

1

samonosná

ABPLAST ABD 3

20 850,00 Kč

3,2

samonosná

ABPLAST ABH 2,3

14 550,00 Kč

2,3

samonosná

Mám zájem o nádržMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Jak ušetřit za nádrž

Kupujte nádrž i s realizací a ušetříte na DPH

V případě, že si na nějakém eshopu objednáte nádrž na dešťovou vodu, bude k její základní ceně připočteno 21% DPH. Na nádrži za cenu 30 000,- bez DPH pošlete do státní kasy více než 6 000,-.

Pokud objednáváte nádrž i s realizací, bude se cena nádrže účtovat s 15% DPH v rámci realizace. Na stejně drahé nádrži ušetříte 1 500,-.

Využijte dotaci Dešťovka

Největší snížení ceny nádrže na dešťovou vodu získáte využitím dotace Dešťovka z programu Nová zelená úsporám. Příspěvek se pohybuje v rozpětí od 27 000 do 105 000 podle typu konkrétního řešení.

Počítáte-li s využitím dotace, neváhejte se na nás obrátit. Připravíme vám odborný posudek, pomůžeme s dotací, nabídneme vám kvalitní nádrž i realizaci dešťovky na klíč.

Pořiďte si kvalitní nádrž

Levně věci jsou fajn. Dělá nám radost šetřit, ale ne vždy jde o správnou strategii. Rozhodně nedoporučujeme kupovat to nejlevnější, co na trhu najdete. Tyto nádrže nejsou tak odolné a není to tak dávno, co jsme nahrazovali levnou nádrž, jejíž konstrukci narušil přívalový déšť a tím větší tlak podzemní vody. Raději dejte pár korun navíc a využijte dotace.

- 1000

Sleva 1 000 Kč na naše služby

Vyžádejte si konzultaci a získejte slevu 1 000 Kč.

Chci konzultaci zdarma