Kolaudace domovní ČOV

kraus@zakra.cz Michal Kraus
01. 07. 2019
povolení ČOV

Než jste si mohli na svém pozemku umístit domovní čistírnu odpadních vod, čekalo vás hned několik legislativních kroků – vyhotovení projektu a získání úředního povolení. Nakonec vás ale čeká ještě jedna návštěva vodoprávního úřadu. Bez kolaudace domovní ČOV ji totiž nesmíte začít legálně používat.

Obsah článku

Co je kolaudace?

Pojem kolaudace, se kterým jste se možná již setkali při pořizování nového bydlení, označuje rozhodnutí stavebního úřadu, že stavbu lze užívat k určenému účelu, a to dle stavebního zákona č. 183/2006 Sb.

Jedná se o poslední formální krok před tím, než začnete stavbu používat.

Potřebuji projekt ČOVMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Kdy je čas kolaudovat domovní ČOV

Kolaudace domovní ČOV je finálním krokem při získávání povolení k domovní ČOV, ať se jedná o ohlášení, nebo klasické povolení domovní ČOV ve vodoprávním řízení.

TIP: Přečtěte si, jaký je rozdíl mezi ohlášením a vodoprávním rozhodnutím.

Formálně je kolaudace domovní ČOV výsledkem procesu ohlášení stavby, které se podává na příslušný stavební úřad. Ten ale musíte o kolaudaci ČOV požádat, a to pomocí formuláře, který zpravidla naleznete na webových stránkách daného úřadu.

Projekt septiku je nutným dokumentem, který předkládáte úřadům, když chcete žádat o povolení se stavbou septikuCo budete potřebovat ke kolaudaci domovní ČOV

Ke kolaudaci domovní ČOV si připravte:

  • Projekt ČOV. Ještě ho nemáte? Obraťte se nás.

  • Veškerou dokumentaci k vámi vybrané čistírně odpadních vod. Pokud nevíte, jakou si vybrat, přečtěte si náš obsáhlý článek Jak vybrat domovní ČOV.

  • V případě, že přečištěnou vodu vypouštíte do povrchových vod (řeka, potok, rybník…), budete potřebovat i vyjádření správce toku.

Doporučujeme si přečíst náš článek o povolení domovní ČOV. Nebudete se pak vůbec bát kolaudace, protože všechny tyto dokumenty již budete mít u sebe.

Potřebuji projekt ČOVMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Po podání žádosti o kolaudaci ČOV stanoví úřad termín, kdy dojde k místnímu šetření. Do zprávy uvedou, co všechno si budou přát vidět. Nikdy ale není na škodu ještě zavolat a vyjasnit si případné nesrovnalosti.

Kolaudace domovní ČOV: Shrnutí

Kolaudace představuje poslední krok na cestě za vaší domovní čistírnou, kterou následně můžete začít legálně používat a konečně tak hodit starosti s likvidací odpadních vod za hlavu.

Pokud se koladací a obecně celým procesem získávání povolení nechcete zabývat, obraťte se na nás. Nakreslíme vám projekt domovní ČOV a získáme všechna nezbytná povolení (inženýring).

Kontaktujte násMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Mohlo by vás také zajímat:

  • Domovní ČOV od A do Z – Vše, co jste chtěli vědět o domácí čistírně odpadních vod. Jak funguje, kam se hodí, jak ji vybrat a lze na ni získat dotaci?

  • Povolení domovní ČOV – Je vůbec potřeba? A pokud ano, jak ho získat snadno a rychle?

  • Projekt domovní ČOV – Jak vypadá projektová dokumentace k domovní čistírně, kdo ji vypracuje a kolik stojí?

 

- 1000

Sleva 1 000 Kč na naše služby

Vyžádejte si konzultaci a získejte slevu 1 000 Kč.

Chci konzultaci zdarma