Velké srovnání domovních ČOV (2024)

kraus@zakra.cz Michal Kraus
20. 06. 2019
zakra-rozcestnik-technologie-pro-rodinne-domy.png

Chcete si ke svému domu pořídit domovní čistírnu odpadních vod (ČOV), ale nevíte si rady s jejím výběrem? Pomůžeme vám zorientovat se v široké nabídce čistíren, které naleznete na českém trhu, a poskytneme vám objektivní názor na jednotlivé modely. Přečtěte si naše velké srovnání domovních čistíren odpadních vod.

Obsah článku

Co je domácí čistírna odpadních vod

Domovní čistírna odpadních vod se zpravidla umísťuje k rodinným domům, které stojí v oblasti, kde se nevyskytuje obecní kanalizace. Kanalizační přípojka v takovém případě nepřichází v úvahu a nejlepší způsobem, jak likvidovat odpadní vody je domácí čistička odpadních vod neboli ČOV.

Jedná se o moderní zařízení, které dokáže takzvanou černou vodu (ze sprchy, dřezu nebo po spláchnutí toalety) zbavit nečistot. S takto přečištěnou vodou můžete naložit jedním ze čtyř způsobů, z nichž nejekologičtějším je opětovné použití vody například k zálivce zahrady případně ke splachování toalety (tuto alternativu spíše nedoporučujeme, u našich klientů preferujeme splachování dešťovou vodu).

Domovní čistírna odpadních vod se ukládá pod zem. Funguje na principu mechanicko-biologického čištění.Přečtěte si také: 

Jak vybrat domovní ČOV

Čistička odpadních vod: Srovnání, recenze a ceny [2024]
Související článek Čistička odpadních vod: Srovnání, recenze a ceny [2024]

Výběr domovní čističky k rodinnému domu nepodceňujte – jedná se o relativně drahé zařízení, které by vám mělo sloužit dlouhá léta. Která kritéria byste neměli zapomenout zohlednit?

  • Místo, kde se bude čistit

  • Počet tzv. ekvivalentních osob (EO = osoba, která denně vyprodukuje cca 150 litrů vody) využívajících čističku

  • Koho bude domácí čistírna odpadních vod obsluhovat

  • Způsob vypouštění přečištěných odpadních vod

  • Legislativa, způsob povolení domovní čistírny odpadních vod (ČOV)

  • Využívání vyčištěné vody

  • Náklady na pořízení a údržbu

  • Servis a kvalita

Zajímá vás více? Přečtěte si článek, ve kterém vám radíme, jak vybrat domovní ČOV krok za krokem. Nebo můžete rovnou skočit na naše porovnání a recenzi nejoblíbenějších čističek odpadních vod na trhu.

Při výběru domovní ČOV vycházejte z toho, kde bude čistička umístěný, kolik lidí ji bude využívat a jak budete nakládat s přečištěnou vodou.

Jestliže si s výběrem ČOV nevíte rady, není od věci požádat o radu někoho, kdo se v čistírnách vyzná. Pokud máte zájem, obraťte se s vašimi dotazy na nás – poradíme vám, jak bychom ve vaší konkrétní situaci postupovali.

Výběr domácí čističky odpadních vod není úplně jednoduchý, doporučujeme výběr konzultovat s projektantem.Naše vlastní srovnání domovních čistíren odpadních vod

Abychom vám výběr ČOV zjednodušili, dali jsme dohromady srovnání domovních čistíren, se kterými máme bohaté zkušenosti. Naše srovnání domovních ČOV zahrnuje následující typy:

  • VARIOcomp-5K

  • Monocomp

  • AT6 Plus

  • Topas S a R

Víme, že ekonomická stránka věci je u našich klientů často rozhodujícím faktorem, proto jsme do našeho srovnání domovních čistíren započítali nejen pořizovací náklady, ale také náklady na provoz v prvních 10 letech.

V našem srovnání domovních čistíren se také dozvíte, který typ domácí čističky odpadních vod (ČOV) je vhodný pro vypouštění do podzemních nebo povrchových vod. Zjistíte, jak dobře čistička čistí nebo třeba jak je velká, a zda bude potřeba ji betonovat.

Srovnání domovních čistíren odpadních vod

Srovnání domácích čističek odpadních vod

Pokud stojíte o aktuální recenzi a přehled všech nejoblíbenějších čističek odpadních vod na českém trhu, doporučujeme pokračovat tady.

Využijte naši konzultaci zdarmaMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

S čím vám v Zakra pomůžeme

Zakra není pouze projekční kancelář, která vám vypracuje projekt domovní ČOV na míru. My našim klientům nabízíme mnohem více – od samého začátku jsme tu pro vás a s čímkoliv vám poradíme. Nevíte, jakou čistírnu zvolit, kam ji umístit nebo jak postupovat při jejím povolování? Obraťte se na nás a máte po starostech.

Mohlo by vás také zajímat:

  • Domovní ČOV na klíč, vyplatí se? – Nechcete řešit projekt, povolení ani stavbu a instalaci ČOV? Pak by vás mohla zaujmout služba realizace domovní čistírny na klíč. Pro koho je vhodným řešením a kolik za ni zaplatíte?

  • Jak vybrat domovní ČOV – Poradíme vám, jak postupovat při výběru domovní čistírny odpadních vod, abyste byli skutečně spokojení.

  • Kolik stojí projekt domovní ČOV? – Kolik zaplatíte za projekt k čistírně? A opravdu je potřeba?

- 1000

Sleva 1 000 Kč na naše služby

Vyžádejte si konzultaci a získejte slevu 1 000 Kč.

Chci konzultaci zdarma